dijous, 19 de març del 2009

Contra els polls: Filvit xampú

Que consti que no defenso el Pla Bolonya. Estic totalment en contra dels pollosos (d'acord, també n'hi ha que no ho són) que estan en contra d'aquest nou Pla, i tinc les meves raons. Però del què vull parlar avui no és d'això. He començat parlant de Bolonya per enllaçar-ho amb els recents incidents que han protagonitzat els Mossos d'Esquadra a Barcelona contra els estudiants que portaven tancats des de feia quatre mesos a l'edifici històric de la UB i que han estat desallotjats aquesta matinada. Els Mossos tenien una ordre judicial per desallotjar aquests estudiants, i el procés s'hauria pogut dur a terme pacíficament si les dues parts haguessin fet el que havien de fer. Però els anti-bolonya, tossuts ells, no volien marxar, i els Mossos han hagut d'utilitzar la força bruta per escampar la congregació de polls. No crec en la violència si és que no és l'última via per fer-los fora.
Els estudiants ho sabien, sabien que si s'hi resistien hi hauria violència, coneixen perfectament els Mossos d'Esquadra d'en Saura... precisament era el que volien, que hi hagués marro, i si podia ser, algun heroi, així se'n faria ressò als mitjans. Els Mossos han fet fora els polls de la UB, però aquests són persistents i continuaran donant guerra, sempre provocant l'autoritat per aconseguir el que ells volen. Fins i tot jo, fa un temps, hauria cridat al costat dels anti-bolonya càntics com: "aquesta és la vostra democràcia!", "no a la MAT!", o fins i tot "volem fumar més porros!". No em mullaré a dir que sempre són els mateixos perquè sé que no seria ben bé cert, i perquè uns quants discreparien. El tema aquest de Bolonya m'està començant a cansar i, com a mi, em sembla que a força més gent. No sé, crec que potser hauria estat més efectiu i menys dramàtic intentar discutir això per via de les paraules i no amb una amenaça d'epidèmia de polls a les universitats. No vull que ningú pensi que recolzo les actuacions dels Mossos, al contrari, crec que s'haurien d'haver reprimit. I això demostra un cop més que el cos policial català està perdent la seva identitat, però aquest és un altre tema que pot portar molta cua. Encara que ja ho he dit abans, vull deixar clar que són burros els anti-bolonya per provocar, i burros també els Mossos per deixar-se endú.

11 comentaris:

  1. Potser buscaven els cops de garrot dels mossos per calmar les picades dels polls...
    És una tesi prou vàlida, no?

    ResponElimina
  2. Rafel, crec que aquests estudiants, com diu en Joan, buscaven els garrots dels mossos per poder tenir més força pública i per poder dir als seus papàs que ells també han corregut davant la policia... D'altre banda, també s'ha de dir que les autoritats no els han escoltat i han fet el que els hi ha sortit de la fava amb el tema de Bolonya, que té coses molt bones com l'exigència als professors i estudiants, però pel que he llegit (no gaire) hi ha algun punt fosc, com les llibertats de les empreses de fotre mà a la universitat. No ho sé, com sempre, és un tema com molt bé dius, molt complexe, que no justifica l'actitud de quatre de boicotejar les classes i les dels altres de fotre garrotades. L'últim que ens faltava era crear màrtirs... Per cert, Rafel, el títol del post és molt bo!! Merci per obrir un altre tema de debat, això s'està posant calent...

    ResponElimina
  3. Rafel soc en Ramon... el blog te l'has currat molt, está molt bé. Segueix així !!! sort

    ResponElimina
  4. La càrrega policial de la mani del vespre va ser totalment desproporcionada, que anessin a pels periodistes i que fins i tot ferissin un nen de 10 anys és molt greu. Si en Saura fos demòcrata dimitiria, ja hauria d'haver dimitit fa temps perquè el departament d'interior té un escàndol cada setmana. Però suposo que la genètica comunista li impedeix fer-ho, ell es deu al partit i s'aferra a la cadira. Em foten molta ràbia aquesta gent d'iniciativa que amb un miserable 5% dels vots ho controlen tot! L'ordre públic, que si hem d'anar a 80, que si la llei de la sequera... El 95% de la gent no els hem votat i hem de fer el que ells manen, és lògic? Potser hauríem de parafrassejar la frase dels busos i dir: “la democràcia segurment no existeix, així que deixa de preocupar-te i disfruta de la vida”
    Un altra cosa va ser la manifestació del matí amb pollosos i mossos com a únics protagonistes. Jo crec que tots s'ho van passar d'allò més bé, és el que podriem anomenar una relació sadomassoquista entre adults i consentida. Com bé has dit, els estudiants sabien que tastarien xarop de bastó si es resistien, tot i això ho van fer; i els policies ja estaven trempant a fora perquè també sabien que els estudiants volíen marro...
    I tots plegats van disfrutar tant amb aquesta sessió sadomasso que si algun dia hi ha acord sobre Bolonya, polis i pollosos s'entristiran. Per això els proposo que fixin un dia a l'any per satisfer els seus vicis. Per exemple cada primer dilluns de Març que desallotgin la plaça universitat de vianants i periodistes, que instal.lin unes grades per a tots els que volguem veure l'espectacle, i que comenci la gresca!!!

    ResponElimina
  5. Ja fa molts dies que vaig llegir el post, però no m'he pogut resistir... trobo el títol totalment i absoluta... brutal.

    ResponElimina
  6. Rafel, gràcies pel palicassu!!! Jo també sóc dels que penso que més enllà de les idees i convicions de cada persona, és fonamental la dutxa!!

    ResponElimina
  7. miquel, em sembla que el pròxim post que faré te'l dedicaré a tu...

    ResponElimina
  8. La paraula a desxifrar era "Torna"!! Entonzes no haze falta dezir nada más!!!

    ResponElimina
  9. prometo que aquests dies intentaré pensar algun post per escriure

    ResponElimina